Linkek, oldalak az ókor szerelmeseinek

Minden, ami a latin nyelvvel foglalkozik, források és auktorok. Csakis egy személyes válogatás, a teljesség igénye nélkül, akiket ismerek, akiket használok és szeretek (ezer bocs minden oldalért, ami kimaradt- mentségemre szóljon, hogy folyamatosan bővítem a listát)!
The Latin Library: ókori-, középkori és újlatin szerzők művei, latin nyelven, fordítás és kommentárok nélkül. A puszta szöveg, viszont bőséges a merítés.
The Classic Page: Ez egy linkgyűjtemény egyéb ókori témájú oldalakhoz. Nagyon jó kis válogatás, a latin és görög auktorok mellett egyéb latin- rajongói igények is kielégülnek- nem csupán az ókori latinnal foglalkozik a gyűjtemény.
Corpus Scriptorum Latinorum: Szintén egy combos gyűjtemény, aktorok és műveik, szerzőre lehet keresni. Az oldal előnye, hogy maga a kereső oldal és a leírások is latin nyelvűek.
Perseus Library: Minden magyarázatot mellőzve azt hiszem a legnagyobb latin keresőoldal...
Latina Litteratura: Szerző szerint böngészhetsz, ám az oldal hátránya, ha jól értelmeztem, hogy nem lehet letölteni a szöveget, csakis online olvasható. Viszont hogy jót is mondjak róla, interaktív szószedettel rendelkezik- latin nyelvű magyarázattal.
Bibliotheca Latina: Szinén szerző szerint böngészendő oldal, ami valójában egy linkgyűjtemény, főként a Latin Library oldalára navigálja el az érdeklődőt. Pluszt abban nyújt, hogy a művek mellett egy kis zászlóval megtekinthetjük, hogy milyen más nyelven érhető el a keresett mű- olasz, francia vagy angol fordításokat tartalmaz a link (na jó, és van egy német is, a Notitia Dignitatum).
Bibliotheca Augustana: Latin nyelvű gyűjtemény, egészen komplex tárháza az irodalomnak és művészetnek. Érdemes böngészgetni, nem csak latin irodalommal foglalkozik :-)
Theoi.com: kell ezt az oldalt bemutatni? minden, ami mitológia, vallás, kultúra, irodalom...egyszerűen minden. 
Latin lap: Magyar nyelvű linkgyűjtemény, minden, ami latin. Nyelvkönyvek, nyelvtanárok is vannak az oldalon. Hát... én nem próbáltam. Latintanárt se... Elég kis sovány oldal, de kiindulásnak nem rossz.
Latin nyelvvizsga: a magyarországi nyelvvizsgáról itt olvashatsz, bemelegítőnek itt egy középfokú érettségi feladatsor, majd ha megjött az étvágyad, itt egy emelt szintű szintén érettségi feladatsor. Latin nyelvvizsgához feladatokat (és megoldásokat) pedig itt találsz.
Hangoskönyvek: Wilfried Stroh, nagy példaképem mp3 formátumban zengi ékes latin nyelven az Aeneis-t. Satöbbi.
Római kor: A kedvenc magyar nyelvű oldalam a római korról, kultúráról. Átfogó és gusztusos oldal, és végre latin nyelvű olvasnivaló is felkerült az oldalra. Érdemes nézelődni a témák között, tényleg jól összeszedték azokat a dolgokat, amik fontosak, amik érdekesek.
Lacus Curtius: A gateway to ancient Rome- mint a címe is hirdeti, angol nyelvű oldal az ókori Rómáról. Szövegek (latin/ görög és/vagy angol fordítás) a klasszikus görög és latin irodalomból, néhány régebbi lexikon digitalizált változata, fotóalbum az ókori emlékekről.
SUDA online:  A híres bizánci Suda lexikon folyamatosan bővülő online, keresős változata.
ANCIENT LITERATURE: angol nyelvű műelemzések, életrajzok.
BRYN MAWR CLASSICAL REWIEW: A klasszika- filológia területén megjelenő legújabb könyvek friss recenziói. Ez is folyamatosan frissül!
latin rebus: sok-sok latinság!
latin nyelvtanulási segédlet: learn languages
Rómás képtár: sok-sok régi kép a régi Rómáról (és a Birodalomról)
Személyes kedvencem, a kővé dermedt múzsa blogja
Pompeji graffittik mentén: keresővel, részletes leírással, fényképekkel és rajzokkal
Néhány latinos/Rómás/ókoros blog:
www.ancientimes.blogspot.com
www.ancientstandard.com/category/ancient-rome/
www.millefabulae.blogspot.com
www.latinproverbs.blogspot.com
www.romanhistorybooks.typepad.com.mt
www.symbolreader.net
www.ancientworldalive.com
Augustus Rómája: a Google Maps után végre az ókori Róma utcáit is bejárhatjuk - virtuálisan
Purpose Games: egy kicsit szókincses, egy kicsit játékos - képes kvízjáték latin nyelven
Ephemeris: latin nyelvű online magazin! Minden aktualitás, érdekesség latinul!!!
Mitológiai lexikon magyar nyelven itt
A Római Birodalomról egy kis csemegéző oldal
Pompeji képeken: az oldal nem csupán képekkel van tele, házakra, háztulajdonosokra, freskókra, satöbbi kereshetünk
Ókori lexikon a MEK-en: a Magyar Elektronikus Könyvtár a lexikonon kívül is rengeteg kincset rejt, és naponta frissül, így érdemes figyelni (és olvasni)
Latin nyelvű podcast némi finnel fűszerezve itt
Lego-latin nyelvtanulás teljesen kezdőknek Legonium világában
Latinos-univerzum (LATINITIUM), hanganyagok, videók, tanulással kapcsolatos cikkek és újabb linkek; és sok minden más itt

Megjegyzések

A legolvasottabbak:

Görög és római istenek, félistenek, legendás lények, hősök

A katonaváros amfiteátrumának története